Viatge en grup - Waylaturismo.es

Si has arribat a l’últim any de la carrera universitària segurament ja estiguis pensant en el millor destí on posar punt final a la gran etapa estudiantil. Tens ganes de deixar enrere les hores d’estudi i saps que l’esforç mereix una recompensa. Tancar els llibres i obrir la maleta resulta molt atractiu, però no és gens fàcil quan ho has de gestionar compaginant-ho amb les últimes classes i els últims exàmens.

Per evitar mal de caps i fer-ho tot molt més amè, la Dàmaris de Catalans pel Món que acaba d’organitzar el viatge de fi de carrera ha recopilat 6 passos que porten  a una bona organització, indispensable per un viatge de fi de carrera inoblidable.

1.PLANIFICAR AMB ANTELACIÓ. Com més aviat comenceu a organitzar el vostre viatge, més són els beneficis que se us presentaran.

    • D’una banda, podreu gaudir dels millors preus, atès que, independentment del destí, el nombre de places de les opcions més econòmiques s’esgoten de seguida. En relació a això, també podreu anar comparant preus, sempre que no trigueu a confirmar l’opció que finalment més us convenci! Un truc interessant per quedar-se amb el millor preu: després de buscar molts cops un mateix destí i abans de comprar els bitllets definitius, esborreu les cookies i reinicieu el router.
    • D’altra banda, tindreu més marge per programar totes les activitats a gaudir en el lloc, així com per informar-vos sobre aquest: la seva història, els racons que no us podeu perdre, els restaurants més coneguts… Així doncs, es recomana una primera reunió al començament del curs.

2.ESCOLLIR UN RESPONSABLE O CREAR UN COMITÈ ORGANITZADOR. Si tots els membres del grup participen de la mateixa manera en la presa de decisions, les coses es compliquen i s’alenteixen. Per aquest motiu, en la primera reunió és important escollir una persona o un grup de persones (depenent de si sou un grup petit o gran) encarregats de coordinar tot el procés. D’entre les funcions d’aquesta figura o Comitè es troben la convocatòria de reunions i l’anotació de tota la informació que s’extreu en aquestes. A banda de les reunions, per a una bona comunicació a temps real, l’eina que millor ens funciona avui dia és el grup de WhatsApp, tanmateix per compartir arxius és molt pràctic OneDrive o Dropbox. I, per votar sobre els diversos aspectes, Doodle.

3.ACORDAR UN PRESSUPOST: un punt important i de debat, ja que en un mateix grup existeixen sensibilitats molt diferents en vers a la quantitat que s’està disposat a pagar pel viatge. Per establir el pressupost heu de definir quin tipus de viatger sou, és a dir, quines condicions us agraden a l’hora de viatjar. A partir d’aquí, podeu pagar tot abans d’endinsar-vos a l’aventura, assegurant-vos que el viatge encaixa amb les vostres necessitats i possibilitats; o gestionar els diners in situ.

    • Si heu seguit els passos anteriors, tindreu temps d’aconseguir finançament i, a més a més, comptareu amb un responsable o Comitè que podrà assumir el paper de tresorer, gestionant els diners recaptats. En el finançament, els més clàssics podeu optar per un sorteig i els més creatius, pel disseny de Merchandising personalitzat d’acord amb la vostra carrera o el destí escollit.

4.SELECCIONAR EL DESTÍ. Les propostes poden arribar a ser molt diverses, ja que hi ha qui prefereix sol i platja, a qui li agrada més el fred i qui busca un destí més cultural. És per això que, a vegades, davant la dificultat a l’hora de combinar els propòsits, el més pràctic és quedar-se amb els dos o tres destins més votats i d’aquests seleccionar la proposta guanyadora.

    • La majoria dels universitaris i de les universitàries es decideixen pel clima tropical del Carib: Riviera Maya a la costa occidental de Mèxic amb els seus ressorts cinc estrelles tot inclòs o Punta Cana a la República Dominicana amb les seves platges de sorra fina blanca. Sense deixar de parlar dels creuers, l’altra opció preferida. La possibilitat de descobrir diferents ciutats i la festa a bord són tot un reclam.
Triar el destí - The Fun Plan

5.FIXAR LES DATES AL CALENDARI. Un cop seleccionat el destí, del seu clima en dependrà l’elecció de la data del viatge. Hi ha llocs que són perfectes per visitar durant tot l’any, però a d’altres en dependrà de quins siguin els vostres plans. Serà imprescindible informar-se sobre el clima: les característiques, els mesos més calorosos, quan es poden produir les pluges… tot això ho podreu trobar recollit en les taules climàtiques a diferents portals a Internet. Consultar-les també us serà útil en el moment de fer la maleta!

6.BUSCAR L’AJUDA DELS EXPERTS per sumar excel·lència a l’aventura. Hi ha moltes empreses amb experiència especialitzades a treure el màxim partit als viatges universitaris, com ara Univiaja. S’encarregaran d’assessorar-vos i d’oferir-vos els millors plans, aquells que responguin a les vostres necessites i superin totes les expectatives. A més a més, com que són agències de viatges online, la comunicació és ràpida i còmode.

Has organitzat un viatge en grup? Explica’ns als comentaris com us vau coordinar. Volem conèixer els vostres passos i la vostra experiència en el destí escollit.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Leave a Reply