@homogirbilis

@christianvyzli

L’Avinguda dels Baobabs és un grup prominent de baobabs alineats als marges de la carretera entre Morondava i Belon’i Tsiribihina, a la zona oest de Madagascar. El seu paisatge rep visites de turistes d’arreu del món, fent que sigui un dels llocs més visitats de la regió.
Al llarg dels 260 m de l’Avinguda hi ha de 20 a 25 arbres d’uns 30 metres d’alçada, de l’espècie Adansonia grandidieri, endèmica a Madagascar. Altres 20-25 exemplars d’aquesta espècie creixen en arrossars i praderes dels voltants.
Els baobabs, de fins a 800 anys d’edat, són un llegat dels densos boscos tropicals que hi va haver fa temps a Madagascar. Originalment, els arbres no destacaven en el paisatge, sinó que estaven immersos en la densitat del bosc. Amb el pas dels anys, i a mida que creixia la població, es van netejar els boscos per dedicar el terreny a l’agricultura, i es van deixar només els baobabs, que la població local va conservar com a mostra de respecte pel seu valor i per ser font de menjar i material de construcció.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Leave a Reply